23
jul

Nieuwe naam, zelfde passie, next level

Marjanne Riemens_profielfoto blog_Sisterhood in Business_Sis in BizIn oktober bestaat mijn bedrijf 20 jaar (!). Nadat ik eindredacteur was geweest bij een uitgever van vakbladen in de beautybranche, startte ik mijn eigen business in 1995, Marjanne Riemens Communicatie. Als ik terugblik kan ik zeggen dat alles altijd draaide om content. Mooie (inter)nationale projecten waren onder andere het in de markt zetten van Estetica NL, een internationaal magazine waarvoor ik de hele wereld rondreisde. Van Valencia tot Miami, mijn werk bracht me overal. Ook het Beauty Collectief voor Sanoma Media, met branded content-campagnes voor een achttal bedrijven, is nog altijd een van die langdurige projecten waar ik met veel plezier op terug kijk.

Popcornmachine

Onlangs – en wellicht dankzij SisInBiz – heb ik de naam van mijn business gewijzigd, schrapte ‘communicatie’ en maakte hier ‘concepts’ van. Dat dekt de lading beter en in feite deed ik de laatste jaren niet anders dan het aanleveren van complete concepten. Zoals voor Jaarbeurs Utrecht. Het blijft geweldig om zo aan de slag te zijn voor derden, maar het begon ook te knagen. Wat had ik nou echt voor mijzelf? Aan ideeën geen gebrek, een vriendin van me noemde me laatst een popcornmachine. Plop, daar komt een idee en plop, daar weer een. Er liggen veel dingen op de plank, maar een daarvan krijgt nu body en daar speelt mijn mentor Naomi Bisschops van SisInBiz een rol in. Ik bedacht een site voor 40-plus vrouwen, een site voor vrouwen met een ‘bite’, vrouwen die vooruit willen in het leven, die investeren in zichzelf. Vrouwen die zichzelf laten zien en elkaar vooruit helpen. Vrouwen die geloven in werken aan de binnen- en buitenkant, want ja, ook beauty en fashion krijgen een prominente plek.

Dieper laagje

Het voelt goed om een mentor te hebben die mij helpt het concept helemaal uit te werken. En het kost best wel wat inspanning, simpelweg omdat ik dit niet gewend ben. Twintig jaar lang kreeg ik budgetten ter beschikking van klanten en ineens moest ik het allemaal zelf uitvogelen. Ik besefte in het traject dat ik er echt de tijd voor moet nemen, een laag dieper moet gaan dan ik gewend ben. En dat niet alles in een keer top hoeft maar dat er ook nog zoiets is als een testfase. Het helpt me enorm dat alle zaken benoemd worden, en ik straks een kant-en-klaar plan heb dat ik als basis kan gebruiken voor de acquisitie. Overigens was mijn hoofd zo vol door dit nieuwe pad – ik heb natuurlijk ook nog mijn reguliere werk – dat ik zes weken geleden ook nog ‘s besloot om drie keer per week te gaan sporten in groepsverband. Denk aan hot yoga en spinning. Geweldig! Hoofd leeg, energie voor tien.

Volgende stap

En nu? Op 5 september heb ik een soft lancering van de site gepland en dat ga ik halen. Daarna ga ik minimaal twee maanden testen voordat de volgende stap wordt gezet. Vanaf september krijg ik vijf maanden lang een stagiaire, dus volop hulp. Maar het mooiste is nog wel dat een van mijn doelen is dat ik vanuit de hele wereld wil werken, dus ook regelmatig in een ander deel van de wereld vrouwen wil interviewen. En het is zo goed als zeker dat ik eind dit jaar een maand in een van mijn favoriete steden zit met mijn laptop; jawel, dat is Cape Town. Hoe cool is dat?!

Over Marjanne Riemens

Marjanne Riemens runt 20 jaar als zzp’er haar bedrijf Marjanne Riemens Communicatie, net omgedoopt tot Marjanne Riemens Concepts, en lanceert eind dit jaar een site met de focus op 40-plus vrouwen. www.marjanneriemens.nl 

Marjanne Riemens Concepts _ logo nieuwe website _ sisterhood in business _ blog sisinbiz