Over mentees

Wie zijn onze mentees?

‘Een mentee is een onderneemster met een (soon to be) proven concept. Haar bedrijf bestaat al en ze heeft een duidelijke visie en plan op de groei van de onderneming. Ze genereert al omzet, haar businessmodel heeft potentieel en ze heeft groeiambitie.’

Om je interesse te tonen in een mentortraject via Sisterhood in Business, nodigen wij je graag uit om je aan te melden via onderstaand formulier.
Weet in ieder geval dat we de volgende criteria hanteren:

 • je hebt een proven concept; de onderneming is al gestart, heeft een duidelijke visie/plan en genereert omzet;
 • je werkt met een netwerk met professionals of je hebt minimaal 1 personeelslid in dienst;
 • je hebt  een duidelijke visie waar je wilt staan in een tijdsbestek van 1 jaar;
 • je hebt een duidelijke leervraag;
 • je ondersteunt de gedachte van Sisterhood in Business en Pay it forward investment;
 • jouw omzetpotentieel op jaarbasis in het jaar waarin de mentoring start is minimaal € 100.000.

Hoe kun je mentee worden?

 Als je in aanmerking wilt komen voor een mentee traject doorlopen we een aantal stappen. Nadat jij je hebt aangemeld en summier wat gegevens over jezelf hebt kenbaar gemaakt, doorloop je een schriftelijke sollicitatie op basis van een template dat we je toezenden. Door middel van dit template beschrijf je o.a.:

 • je bedrijf;
 • je KPI’s van de afgelopen jaren (omzet, W&V);
 • je groeiambities voor de komende 2 jaar (omzet, W&V, persoonlijk);
 • hoe je de drie P’s (people, planet, profit) in jouw onderneming benadert;
 • je mentorvraag;
 • én hoe je zelf bij wilt dragen aan SisInBiz.

Op basis van jouw sollicitatie kan je uitgenodigd worden voor een pitch en gaan we de dialoog aan. Welke mentor past bij jou? Met wie heb je een klik? Wil je informatie of je direct aanmelden als mentee, dat kan hier.

Kosten

Ja, er zijn kosten verbonden aan een SisinBiz-traject, te lezen onder het kopje Pay it forward.

Aanmelding mentees

  Twee ervaringsverhalen

  Een ervaringsverhaal van hoe krachtig een relatie tussen mentor / mentee kan zijn, valt op te maken uit het interview dat Floor van de Water van By LouLou en Janet Moltmaker gaven. Van de Water was erg blij met haar mentor: ‘Ze is een soort wijze zus die het beste met me voor heeft en veel verstand heeft van zakendoen. Mentor Moltmaker leerde ook het nodige: ‘Door het mentorschap ben ik gaan nadenken over mijn rol in m’n eigen bedrijf. Elke vraag die je aan de mentee stelt, is tegelijkertijd een vraag aan jezelf. Dat helpt me om op mijn eigen bedrijfsvoering te reflecteren.’ Lees hier het hele interview.

  Een ander verhaal is dat van een van de eerste gestarte mentor/mentee combinaties binnen SisinBiz. Mentor Maria van der Heijden begeleidt mentee Judith Dingemanse in haar groeiambities binnen haar bedrijf Letselverhalen, dat reeds 3 jaar bestaat. Letselverhalen begeleidt gedupeerde werknemers en werkgevers bij het verhalen van schade op de verantwoordelijke partij of diens verzekeraar. Judith wil haar omzet namelijk verdubbelen en samen met Maria hebben zij het businessplan besproken en actiepunten geformuleerd. Dat het heel goed gaat met Letselschade lees je overigens ook hier.