Sisterhood in Leadership

Sisterhood in Leadership gaat over wat leadership & mentorship van en voor vrouwen, voor jou, je team en organisatie kan betekenen. Het gaat om het zodanig verbinden van vrouwen dat ze elkaar uitdagen, steunen en inspireren en zo het beste uit zichzelf en elkaar halen. Voorbij concurrentie en alleen ploeteren. Dit creëert een directe meerwaarde voor de organisatie die je leidt of waarin je carrière maakt.

Naast founding sisters van Sisterhood in Business zijn wij, Aafke Osse en Patricia Becker, dialoogmakers, ook founders van Sisterhood in Leadership.

De kracht van vrouwelijk mentorship in organisaties

Wij geloven dat het organiseren van vrouwelijk mentorship binnen organisaties een belangrijke stimulerende rol heeft op het versnellen van professionele en zakelijke groeiambities van vrouwen. Wij geloven en ervaren dat als vrouwen de dialoog met zichzelf en vooral met elkaar aangaan, dit de echte versnelling kan creëren om bestaande hinderende patronen op allerlei gebieden te doorbreken. En dit gebeurt nog niet vanzelf. Het vraagt ook je te realiseren dat je met je ervaring, inzicht en kennis wellicht al een rolmodel en inspirator voor de ander bent. Door compassievol te leven ben je rolmodel, tegen wil en dank. Je gaat er zelf niet over.

Misschien herken je dat je in je bescheidenheid die kans geregeld voorbij laat gaan. Omdat je de voorkeur geeft aan het managen van je worklife balance, naast je drukke baan of het runnen van een organisatie. Of omdat je stiekem de voorkeur geeft aan samenwerken met mannen om het gedoe van zakendoen of samenwerken met vrouwen uit de weg gaan.

Dit is een persoonlijke uitnodiging aan jou om te participeren in de dialoog en daarmee nieuwe lading te geven aan de term Sisterhood in Leadership. En wat dat kan betekenen voor de positie van ondernemende vrouwen in organisaties, de boost van ambities en vrouwelijk leiderschap in het bijzonder.

Tevens ontwikkelen wij op maat leiderschapsprogramma’s

Onderstaand voorbeeld van een Sisterhood Dialoog Sessies geeft daarbij een indruk van de opbouw

Persoonlijke Uitnodiging Sisterhood Dialoque Sessions 2015 (2)Persoonlijke Uitnodiging Sisterhood Dialoque Sessions 2015 programma

In deze Sisterhood Dialoog sessies werken we vanuit de kracht van de verschillen. Waarbij een krachtige ander geen concurrent is, maar een genoegen om mee te sparren. Omdat je weet dat er ook altijd plek is voor jou, omdat jij die kunt creëren, soms met wat hulp.

Er zijn meer zichtbare vrouwelijke rolmodellen en mentoren nodig die dagelijks inspireren tot het creëren van deze wereld. Dit vraagt om, in ons drukke bestaan, nooit na te laten compassievol feedback te geven waar het kan, en feedback toe te laten waar het nodig is over wat bindt, inspireert en hindert… een dagelijkse uitdaging.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op info@sisinbiz.nl of bel ons.