20
aug

‘Gun jezelf een mental coach’

sisinbiz.blog.judith.zwwitVijf jaar geleden ben ik LetselVerhalen gestart vanuit de overtuiging de dienstverlening aan mijn cliënten – letselschadeslachtoffers – anders en beter te doen. Mijn ambitie was om een landelijke speler te worden en onderscheidend te zijn door de deskundigheid van mijn juristenteam en door oprechte persoonlijke aandacht te hebben voor ieders persoonlijke verhaal. En dan start je ‘from scratch’ maar met meer dan voldoende motivatie en werk- en levenservaring om deze avontuurlijke missie te beginnen.

Nu ben ik vijf jaar verder en zijn er verschillende locaties door heel Nederland van LetselVerhalen. En we blijven groeien met een steeds groter cliëntenbestand. Wij voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen en ons juristenteam beschikt over het hart op de juiste plaats. Wij zijn in staat om cliënten weer toekomstperspectief te bieden. Een prestatie waarop ik enorm trots ben.

Kansen zien en grijpen

En nu? Hoe heb ik de afgelopen vijf jaar ervaren en op welke wijze wil ik het de komende vijf tot tien jaar gaan invullen? Ik ben een bijna-vijftiger en van het type ‘alle kansen liggen voor het oprapen, je moet ze zien liggen en ze grijpen.’ Aan de andere kant heb ik ook gemerkt dat ik zo af en toe behoefte heb om te sparren met andere ondernemende vrouwen over bepaalde ondernemersvraagstukken waarmee ik te maken krijg. Waar vind je deze deelgenoten met een eigen bedrijf en met medewerkers? Omdat ik het antwoord hierop niet kon vinden, ging ik verder in de waan van de dag en vertrouwde puur op mijzelf.

Topsport en ondernemerschap

Wat mij tot nieuwe inzichten bracht, waren twee presentaties op ondernemersbijeenkomsten. De ene werd gegeven door een voormalig topsportster en de andere presentatie was van een voormalig topcoach van een dames kampioensploeg.

Zij vertelden beiden over het business model dat gebruikelijk is binnen topsport. Niet alleen het talent van de topsporter is de basis voor succes, ook zijn doorzettingsvermogen en toewijding zijn essentieel. En rondom de topsporter werkt een team van professionals dat ervoor zorgt dat de benodigde randvoorwaarden en mentale conditie van het talent optimaal gekoesterd wordt en gevoed blijft.

Niets nieuws tot dusver. Totdat de vraag aan het luisterend publiek werd gesteld wie van de aanwezige ondernemers een mental coach had. Slechts drie ondernemers staken hun hand op. Waarom is een mental coach binnen de topsport een voorwaarde en binnen de ondernemerswereld onbekend? Die vraag intrigeerde mij. Temeer omdat een mental coach ook ondernemers een belangrijke meerwaarde kan meegeven. En toen beloofde ik mijzelf ook een professional: een mental coach. Ondernemen is tenslotte ook topsport.

SisinBiz – loods op zee

En dan valt de puzzel in elkaar na het gesprek met een gedreven ondernemende vrouw uit Breda die haar ervaringen binnen het Europese project SisinBiz wilde delen met mij. Sinds een half jaar word ik gecoacht door een enthousiaste en ervaren mentor van SisinBiz. Ik schrijf zelfs mijn eerste blog. Ik zie nu in, ondanks mijn eigenwijsheid, dat het inzicht van een ander heel verfrissend werkt. De ‘waarom’-vragen houden mij scherp en gefocust. Ik beschouw het mentee-schap als een cadeautje. Je staat aan het roer van je eigen schip en bepaalt je eigen koers. Toch is het fijn om af en toe een loods aan boord te krijgen wanneer je je op onbekende zee begeeft. En dat is kracht van SisinBiz, een netwerk van vrouwelijke topondernemers die elkaar vinden door ondernemerschap en elkaar verrijken met verworven kennis, ervaring en goede zakelijke contacten.

Mijn persoonlijke tip: gun jezelf een mental coach!

Over Judith Dingemanse

Judith Dingemanse is de bevlogen eigenaar van LetselVerhalen, de juridische belangenbehartiger voor letselschadeslachtoffers. Met haar team zet ze slachtoffers terug in hun kracht en biedt hen weer toekomstperspectief. Ópleven na letselschade.

Voor werkgevers heeft zij de loonregrescheck ontwikkeld waarmee werkgevers forse besparingen op ziektekosten realiseren. Mijnletselverhaal.nl is een online shelter waarop slachtoffers hun verhaal vertellen en delen met lotgenoten. Daarnaast is Judith mediator en geeft ze motivatietrainingen aan letselschadeslachtoffers.