Sisterhood in Business

Een inspirerende dialoog

Wij geloven dat als vrouwen de dialoog met zichzelf en vooral met elkaar aangaan, dit de echte versnelling kan creëren om bestaande hinderende patronen op allerlei gebieden te doorbreken. Hoe kun je een krachtig, eerlijk geluid laten horen, zonder daarbij snel te vervallen in het kopiëren van mannelijke patronen? Waarom praten wij vrouwen makkelijk over elkaar, maar vinden we het lastig om elkaar directe feedback te geven? Hoe ga je als vrouw eigenlijk om met kritiek? Wat is er mogelijk als we niet meer bij voorbaat met elkaar concurreren?

Empower jezelf

Het is tijd voor een nieuwe emancipatiegolf waarin we ons niet richten op wat mannen allemaal anders moeten doen, maar waarin we ons richten op het empoweren van onszelf en elkaar, waar mogelijk in samenwerking. Vanuit een visie van het ‘includeren’ van jezelf en de ander, waarbij we de kracht van de verschillen juist benutten. Waarbij een krachtige ander geen concurrent is, maar een genoegen om mee te sparren. Omdat je weet dat er ook altijd plek is voor jou, omdat jij die kunt creëren, soms met wat hulp. Er zijn meer vrouwelijke rolmodellen en mentoren nodig die helpen deze wereld te creëren.

De kracht van mentorship en rolmodellen

Wij geloven dat het organiseren van mentorship een belangrijke stimulerende rol heeft op het versnellen van professionele en zakelijke groeiambities van vrouwen. Dit vraagt, in ons drukke bestaan, nooit na te laten compassievol feedback te geven waar het kan, en feedback toe te laten waar het nodig is. Dit vraagt om de mogelijkheid niet uit te sluiten dat je met je ervaring, inzicht en kennis een rolmodel en inspirator voor de ander kunt zijn. Door gedreven en (com)passievol te leven en te werken ben je een rolmodel voor je omgeving. En wie ben jij om dat uit te sluiten voor een ander?

Nu is het moment!

Je herkent wellicht dat je bescheidenheid die kans geregeld voorbij laat gaan. Omdat je de voorkeur geeft aan het managen van je worklife balance of het runnen van je bedrijf. Of omdat je stiekem de voorkeur geeft aan samenwerken met anderen om het gedoe rondom zakendoen of samenwerken met vrouwen uit de weg te gaan. En dat hyperkritische gedrag naar elkaar bijvoorbeeld of het gevoel van concurrentie. Wij zien het als onze rol om een impactvolle bijdrage te leveren aan includerend krachtig vrouwelijk leiderschap en ondernemerschap.