29
jun

Tijd voor de volgende stap!

Sister en mentee Carlijn Postma blogt voor SisinBiz over haar ontwikkelingen als ondernemer. Carlijn is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing. “Sinds ik de beslissing heb genomen om te groeien, komen er kansen op mijn pad.”

Carlijn Postma_sisterhood in business_sis in biz

Een goede vriend stelde me onlangs de vraag: “Is jouw branche trendgevoelig, of heb je tijd om autonoom te groeien?” Bijzondere vraag, dacht ik. Want ook al is mijn branche structureel aan verandering onderhevig, dan heb ik daar toch gewoon mee te dealen? Hij stelde de vraag echter met een andere reden. Die reden was dat hij wel in mijn bedrijf zou willen investeren om de groei te kunnen versnellen. En zo lag er ineens weer een nieuwe optie op tafel. 

Nieuwe toekomstplannen

Met mijn mentoren van SisinBiz heb ik gesproken over het zoeken naar een ondernemerspartner, maar op de een of andere manier zie ik dat niet voor me. Dingen op mijn eigen manier uitvoeren, is een essentieel onderdeel van de door mij zo gewaardeerde vrijheid van het ondernemerschap. Ik laat me graag adviseren en ik leer ook graag, maar ik wil onafhankelijk keuzes blijven maken. 

Over investeerders heb ik nooit eerder nagedacht. Ik dacht altijd dat het vooral interessant was voor start-ups en mijn twee bedrijven bestaan toch al een tijdje. En als groot fan van het KRO-programma Dragon’s Den (waarin beginnende ondernemers worden uitgedaagd hun droom waar te maken) zag ik mijzelf in de toekomst eerder op een jurystoel zitten dan er zwetend voor te staan. Inmiddels heb ik wel in de gaten dat zo’n plek op die stoel alleen realistisch wordt als ik de waarde van mijn bedrijf weet te vertienvoudigen. En daar wil ik geen tien jaar over doen. Kortom: een groeiversneller is inmiddels onderdeel van mijn plannen en op dit moment werk ik aan mijn investeringspitch.

Kansen en beslissingen nemen

Natuurlijk was ik verrast over het aanbod van die vriend. Maar toeval is het niet. Want sinds ik de beslissing heb genomen om te groeien, komen er kansen op mijn pad. Daarnaast zijn de keuzes die ik heb gemaakt sinds de start van mijn mentortraject met SisinBiz afgelopen februari niet mis. Ik ga mijn twee bedrijven, Bind Academie – voor trainingen op het gebied van contentmarketing – en The Post – bureau voor contentmarketing – samenvoegen tot één organisatie. Dat betekent een heldere positionering en direct een beter resultaat doordat er twee omzetstromen worden samengevoegd. 

Daarnaast verhuizen we per 1 augustus naar een grotere, representatievere locatie waar ruimte is voor groei. En we doen inmiddels mee aan landelijke pitches voor grote namen, waarvan er eentje alvast binnen is (binnenkort meer daarover). Tot nu toe realiseren we dit met onze eigen prestaties van het afgelopen jaar. Ik besef dat we een eventuele investering kunnen inzetten om goede mensen aan ons te binden die volgens onze bewezen werkwijze The Post verder kunnen laten groeien. Dit wordt onze volgende stap…

Lees ook Carlijns eerste blog, over haar tien jaar ondernemerschap.

Over Carlijn Postma

Carlijn Postma is eigenaar van The Post, bureau voor contentmarketing. Ze schreef drie boeken: ‘Zakelijk twitteren voor beginners’ (2010), ’Ik.nl’ (2011) en ‘Contentmarketing in 60 minuten’ (2014). Ook schrijft ze voor het internationale vakplatform Content Marketing Institute. Deze publicaties hebben er in 2014 onder meer aan bijgedragen dat ze op plaats 27 in de lijst van 200 meest invloedrijke personen op gebied van contentmarketing is terechtgekomen.